Gânduri. La final de 2020…

Suntem aici toți. Toți cei care am rămas.

Lăsăm în urmă un an neobișnuit, greu, copleșitor. Un an în care am pierdut, dar am și câștigat. Am pierdut în dimensiunea pământească, dar am câștigat în dimensiunea eternă a vieții.

În mijlocul zilelor de foc, de încercare, de durere, de neputință, când eram pe punctul de a ceda și de a ne lăsa cuprinși de tristețe și deznădejde, chiar atunci și acolo, în mijlocul zdrobirii, fără să ne dăm seama pe loc, primeam mai mult decât pierdusem… Primeam pace, încredere, speranță, o credință întărită de credincioșia unui Dumnezeu unic, al cărui ajutor promis nu lipsește în nevoi. Un Dumnezeu care șterge lacrimi, care înconjoară pe dinainte și pe dinapoi, care nu obosește iubindu-ne, iertându-ne, dăruindu-ni-Se clipă de clipă, la nesfârșit…!

Poate ai pierdut anul acesta oameni, vise, planuri, un loc de muncă, bani, sănătate… Dacă în mijlocul pierderilor ai reușit să rămâi credincios în El, să vezi, dincolo de pierderi, mâna Lui ocrotitoare, aripile Lui întinse peste viața sufletului tău, ochii Lui veghind de deasupra, urechile Lui ascultându-ți rugăciunile, pacea Lui susurând blând în inima ta, pașii Lui alergând spre tine cu vești bune, atunci ai câștigat mai mult decât ai pierdut!

2020 poate nu a fost un an bun, dar Dumnezeu a rămas bun, pentru că El nu se schimbă!

„Căci bunătatea Ta este înaintea ochilor mei (…)”
(Psalmii 26:3)

Când tragem linia în dreptul acestui an, să nu numărăm doar pierderile, ci și binecuvântările. Pierderile pot ieși mai ușor în evidență, pentru că suferința iese mereu la suprafață. Ne-ar putea ajuta un pix și o foaie să scoatem în evidență și binecuvântările, a căror strălucire se întrevede mai greu când e ascunsă într-o inimă frântă.

O rugăciune ascultată…
Un cuvânt de încurajare auzit la momentul potrivit…
O veste bună…
Un ajutor primit pe neașteptate…
Pacea care întrece orice pricepere…
Un strop de înțelepciune în plus…
Un prieten adevărat…
Un dar prețios…

(…) Continuați și veți descoperi atât de multe daruri nemeritate, atâtea binecuvântări!

Eu închei anul cu inima plină de mulțumire, încredere și putere reînnoită, pentru că L-am văzut pe El acolo, lângă mine, în mijlocul pierderilor. Văzându-L, am câștigat nespus mai mult decât am pierdut! Tot ce îmi doresc acum este să rămân lângă El, pentru că de aproape Îl pot vedea mai bine, Îi pot vedea mai bine frumusețea.

Pentru 2021, vă doresc să-L vedeți mai mult pe Dumnezeu, în tot ce veți avea de trăit!

„Încununezi anul cu bunătăţile Tale și pașii Tăi varsă belșugul.”
Psalmul‬ ‭65:11

One thought on “Gânduri. La final de 2020…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s